حمیدرضا خلیلی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: با توجه به اینکه هشت درصد از تولید سیب کشور در دماوند است، اما این محصول نیاز به حمایت دارد که باید بازار هدف را شناسایی کرد و در غیر این صورت فرصتی که امسال داشتیم در سالهای آینده به تهدید تبدیل می شود.
وی تصریح کرد: امسال که توسط مقام معظم رهبری سال تولید ملی نامگذاری شده است، توانستیم در این شهرستان 20 درصد افزایش محصولات باغی به خصوص سیب داشته باشیم.
رئیس جهاد کشاورزی دماوند ادامه داد: با توجه به وضعیت بازاری که در حال حاضر در پیش است، تولیدکنندگان مجبور می شوند به زیر قیمت محصولاتشان را بفروشند و اگر در سال آینده بخواهند به افزایش تولید محصولات باغی فکر کنند و با توجه به بالا رفتن هزینه اولیه تولید، کمتر باغداری رغبت به افزایش تولید می کند.
35 تن سیب در هر هکتار از باغات سیب دماوند
وی بیان داشت: در حال حاضر باغداران شهرستان دماوند به طور میانگین در هر هکتار 35 تن سیب برداشت می کنند که امسال 230 هزار تن برداشت سیب از این شهرستان داشتیم.
این مسئول اضافه کرد: اگر سیاستهای تولید و فروش را به خوبی اجرا کنیم تولید 35 تن در هکتار را می توانیم به 60 تن در هکتار برسانیم در صورتی که امکان فروش نقدی محصول را داشته باشیم و این مستلزم این است که مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت در زمینه تنظیم بازار چه خرید و چه ذخیره سازی و همچنین در عرضه محصولات در میادین اصلی شهرهای بزرگ و عدم اجازه واردات محصولات مشابه به مانند سیب، پرتقال و نارنگی را ندهند.
وی در ادامه پیشنهادش به مسئولان صنعت، معدن و تجارت گفت: در زمینه شناسایی کشورها و بازار هدف برای صادرات محصول مازاد تولیدی که ارز آوری نیز برای کشورمان دارد، تلاش کنند.
اگر تولید و فروش در راستای هم حرکت کنند رشد چشمگیری خواهیم داشت
خلیلی افزود: اگر تولید و فروش در راستای هم حرکت کند در آینده شاهد رشد و پیشرفت چشمگیر محصولات کشاورزی خواهیم بود و در واقع در زمینه تولید که متولی آن جهاد کشاورزی است و در فروش نیز سازمان صنعت، معدن و تجارت است، هر دو در کنار هم باید تلاش کنند.
وی در پایان با توجه به اینکه صندوق حمایت از بخش کشاورزی در شهرستان تشکیل شده است و تا این لحظه 400 تولید کننده عضو آن هستند، گفت: در واقع این اعضا از تعاونی باغداران شهرستان و دفتر نظام صنفی بخش کشاورزی هستند.
نظر شما